NIEUWS

WIJ ZIJN OPEN!

  • We werken hygiënisch, wassen en desinfecteren onze handen
  • Deurklinken en het pinapparaat ( graag pin ipv cash! )worden zoveel mogelijk schoongehouden.
  • We houden 1,5 meter afstand en er is een aparte in- en uitgang gecreëerd. 
  • We volgen nauwlettend het nieuws en houden de adviezen van het RIVM goed in de gaten.
    Mocht het niet mogelijk zijn om naar de winkel te komen dan zullen wij ons uiterste best doen om bestellingen te bezorgen! Houd onze Social Media en website in de gaten voor meer info de komende tijd.

We zien jullie graag in de Deli!

VACATURE

THULL’S | DELI is op zoek naar een parttime winkelmedewerker voor 2-4 dagen per week. Heb je horeca / eetwinkel ervaring? En net als wij een grote liefde voor eten, wijn en fermenteren? Stuur ons een mailtje!

Wij bieden een leuke en afwisselende baan, met mogelijkheden je kennis te vergroten. Werktijden in overleg, onze openingstijden zijn van 11.00 – 20.00 uur, avond- en weekenddiensten horen bij de functie.

Stuur je mail naar info@thulls.nl

We staan in de Delicious! op blz 14..

Jullie hadden het misschien al gehoord of gezien? THULL’S BEGINT EEN NIEUWE ZAAK!!!!!!!!!!!!! 2020 wordt de bom! Vanaf januari 2020 bundelen Oceaan Deli & THULL’S de krachten. Samen maken we er een spik-splinternieuwe, prachtige maar vooral lekkere zaak van:

We gaan voor 1 + 1 = 3! Dus denk alle ingemaakte, gefermenteerde producten van THULL’S met de lekkerste broodjes en traiteur-gerechten om daar te eten of mee te nemen. Een broodje pastrami met eigen ZUURKOOL en PEKELAUGURK, hummus met roze MIXED PICKLES, gegrilde zuurdesemtosti met oude kaas en KIMCHI, goede espresso erbij of een flesje WATERKEFIR of KOMBUCHA. Ook voor de traiteur-gerechten ga je om fietsen: salade met gerookte RODE BIET PICKLE, een ZUURKOOLschotel, klassieke lasagne, New York split pea soup, kip tajine met INGEMAAKTE CITROEN en HARISSA, torta de queso, en nog veel meer. Alles vers en zelf gemaakt, van de gerechten tot de PICKLES en condimenten. De winkel heeft ook een mooie selectie wijnen, ciders en bier, kazen, blikvis en brood. Kortom Luilekkerland voor de lekkerbek. DUS: de winkel op de Pretoriusstraat is per januari 2020 gesloten en vanaf de 2e week van januari is THULL’S DELI open op de C. van Eesterenlaan voor de oude vertrouwde THULL’S inkopen en meer! Gaan jullie met ons mee? We hopen van harte jullie daar allen te verwelkomen!

OPENINGSTIJDEN THULL’S DELI, C. van Eesterenlaan 21-23:
7 DAGEN PER WEEK VAN 11.00 – 20.00 uur
jkljlkjlkjlj

 MOODFOOD

Wij wisten het ook nog niet maar wat wij maken en verkopen is MOODFOOD.
Die term popte op bij een zeer interessante lezing waar we bij waren, genaamd THE SCIENCE OF GUTFEELING. Het vond plaats in het Planetarium, bij Micropia (Artis, Amsterdam), voertaal was Engels.

Op deze avond legden verschillende internationale wetenschappers uit hoe ons brein wordt beïnvloed door onze darmbacteriën. Gedurende ons hele leven zijn zij van invloed op hoe we denken, ons voelen en gedragen. Gerfementeerd eten bevat allerlei goede (melkzuur-) bacteriën en zijn dus een zegen voor je darmflora en  je algemene gesteldheid. Het was ontzettend fijn dat dit op deze avond gestaafd werd door gerenommeerde wetenschappers en onderzoeken. Er kwam zoveel razend interessants voorbij. Het effect van antibiotica (ook al de goede bacteriën verdwijnen), poep-transplantatie van een persoon met een goede darmflora, schijnt geweldig te werken om een ander zijn darmflora op te krikken, depressie in relatie tot de staat van je darmflora. Nou ja teveel om op te noemen. Hier dan nog een paar leuke oneliners: ‘Feed your gut to fuel your brain’, ‘are we ready to take these data to our diningroom’, ‘moodfood’, ‘my microbes made me do it’. Ok, deze is best erg: ‘ eat your way to happiness’

Wat ook duidelijk naar voren kwam:  PROBIOTICA in de vorm van gefermenteerd eten heeft in veel gevallen de voorkeur op PROBIOTICA in medicijnvorm. Mits, divers genoeg! Hoe diverser je eet hoe meer verschillende goede bacteriën je binnen krijgt en des te meer de al aanwezige bacteriën, met al hun verschillende eigenschappen, worden gevoed (PREBIOTICA). Laat onze winkel nou vol liggen met MOODFOOD. En euh MOODDRINKS. 🙂

ander pijltje THULL’S BIJ MARQT

Jaaaa we gaan het nu al verklappen, vanaf begin december zullen THULL’S PICKLES verkrijgbaar zijn bij alle filialen van MARQT! We zijn apetrots, dankbaar en ‘over-the-moon’ zo blij. We merken dat sowieso al veel van onze klanten daar ook graag winkelen maar zeker buiten Amsterdam zullen een hoop nieuwe mensen kennis kunnen maken met onze ingemaakte smaakmakers. Kijk voor alle verkoopadressen op de website van MARQT.

F E R M E N T I N G  w i t h  T H U L L ‘ S
wednesday 14 november
1 pm – 4 pm

ander pijltje THULL’S POP UP DELI: BAGELS NY-STYLE

Op zaterdag 1 december van 10 tot 14 uur is THULL’S voor één dag een NY Deli. Dan kun je bij ons terecht voor overheerlijke, echte zuurdesem bagels. Een pop up samenwerking van THULL’S en Flo’s Appetizing, een Brooklyn expat met Poolse roots (@hungryiop instagram). De bagels worden die ochtend vers gebakken, rijkelijk belegd met bijvoorbeeld gerookte vis, homemade cream-cheese en onze PICKLES ontbreken vanzelfsprekend niet. To go of uit het vuistje, straffe espresso of KOMBUCHA erbij? Wij hebben er al zin in! 

ZATERDAG 1 DECEMBER van 10.00 tot 14.00 uur

ander pijltjeOP TV!

We hadden de geweldig leuke Nadia Zerouali van het programma Binnenste Buiten op bezoek, van ons mag ze elke week langskomen. We maakten samen THULL‘S BLOEMKOOL PICKLE en Nadia maakte er een lekkere couscous salade mee.

pijltjes 2 THULL’S ONLINE

Vanaf februari zijn THULL‘S producten online te bestellen bij De Lindenhoff. Sinds jaar en dag zijn zij DE horeca leverancier van het beste vlees, de mooiste zuivel en groente. Veel is afkomstig van de eigen boerderij in Baambrugge maar ook van andere boeren en producenten. Ook particulieren kunnen deze top-producten bestellen en ze worden door heel Nederland thuis bezorgd. Goed nieuws dus voor alle Thull’s fans buiten Amsterdam, sla je slag!

 


ander pijltjeTHULL‘S BIJ JOËL
THULL’S is dinsdag 30 januari in de uitzending van De 5 smaken van Joël. Volgen jullie deze al? Heerlijk uitbundige, informatieve en lekkere afleveringen zijn het. Wij zitten in de aflevering ZUUR, natuurlijk. Alhoewel ZOUT eigenlijk ook best had gekund, qua pekelen en fermenteren. 

pijltjes 2 FOOD TRENDS 2018
Hebben jullie alle lijstjes met FOOD TRENDS 2018 voorbij zien komen? THULL‘S scoort goed zagen we. GROENTE: check. KLEUR: check. VEGETARISCH/ VEGANISTISCH: check. ALCOHOLVRIJE frisdranken: check. FERMENTEREN: check. Geen voedsel-VERSPILLING: check! Lees er meer over op de site van Food Cabinet. Trend of niet, INGEMAAKTE of GERFERMENTEERDE producten zijn vooral heel erg lekker, en toevallig ook nog gezond.

ander pijltjeWATERKEFIR in PS Het Parool!

pijltjes 2 TERUG VAN WEGGEWEEST: DE WORKSHOP  ZUURKOOL  &  WATERKEFIR

We gaan zelf snijden, schaven en kneden. 
Witte kool, rode kool, tot we het er warm van krijgen. Je kunt een klassieke ZUURKOOL maken of wil je meer funky met rode peper en komijnzaad? Alles staat klaar in de keuken. Jij kiest, het is jouw ZUURKOOL die mee naar huis gaat!

Van dit harde werk krijgen we dorst, die gaan we lessen met WATERKEFIR. En je gaat hem zelf leren maken, THULL’S klassieker van biologische CITROENEN en gedroogde VIJGEN. Thuis hoef je de fles nog maar twee dagen te laten staan voor een heerlijk bruisende zelf gebrouwen frisdrank.

Aanmelden kan via info@thulls.nl.

Je krijgt dan zsm een reactie en het bankrekening nummer waar naar het verschuldigde bedrag  kan worden overgeschreven. Deelname is geldig zodra het geld is overgemaakt.

ander pijltjeBONTE BENTHEIMER DINER

Voor het jaarlijkse Bonte Bentheimer diner 24 en 25 november in restaurant AS fermenteerde we PEER. Met wat kruidnagel en jeneverbes.

Die is een potje lekker geworden, met allemaal smaaklagen: hartig, fris, een licht zoetje en nog steeds knapperig. Die gaan samen met onze ingemaakte SPERZIEBONEN met DILLE, RODE KOOL met ZEEWIER en MOSTERD, een aantal van hun fantastische gerechten begeleiden.

pijltjes 2 AMSTERDAM KOOKBOEK

Het Amsterdam Kookboek is vorige week uitgekomen en staat vol met echte Amsterdamse gerechten. Laura de Grave sprong op de fiets en ging op pad om de gerechten te bundelden, samen met chefs en ambachtslieden. THULL‘S staat er ook in! Natuurlijk in het hoofdstuk ZUURWAREN.

In het boek staan niet alleen recepten, maar ook bijzondere verhalen over Amsterdamse lekkernijen. En natuurlijk niet te vergeten de beste adressen voor je boodschappen en avondje uiteten. Binnenkort bij ons te koop in de winkel!

ander pijltje STÖRRIG FESTIVAL
Komende zaterdag gaan we weer de stad uit, naar Ede dit keer. Lekker even geen stads gedoe maar een culinaire ode aan de wilde Veluwe. Speciaal voor dit wild-festival zijn er 8 topchefs aan 8 specialisten, die een passie voor het wilde thema hebben, gekoppeld. Deze koppels hebben voor het festival 16 nieuwe gerechten bedacht die in 8 kooktenten gegeten kunnen worden. We hebben het hier trouwens niet alleen over een passie voor hert, ree en zwijn! Maar wild is ook: al het eetbaars wat er groeit en bloeit. Wilde bieren, natuurlijke ciders, koken op open vuren, roken, wilde kazen, fermenteren etc. 
Op en om de stormbaan van de Mauritskazerne in Ede wordt een sfeervol festivalterrein ingericht waar van 15.00 tot 22.00 uur van alles te beleven is. Daar vind je onze kraam met PICKLES en wilde frisdranken.
Voor meer informatie: Störrig Festival

pijltjes 2 STERALLURES

We willen niet opscheppen hoor maar we hadden serieus 4 filmploegen over de vloer de afgelopen maand. Van RTV Noord Holland tot de nationale Italiaanse TV en ook Yvette van Boven met haar crew kwamen weer langs. De WINKEL was locatie voor een interview met de wandelende encyclopedie op het vlak van conserveren: Carolina Verhoeven. Deze aflevering komt ergens in februari, we houden je op de hoogte!
En dan niet te vergeten een filmpje over THULL’S op FOODTUBE, een video kanaal van Ronald Hoeben en Harold Hamersma waar chefkoks, wijnkenners en andere professionals hun geheimen delen. Een must voor alle culinair geïnteresseerden voor top recepten en smakelijke video’s.


ander pijltjeROTZOOI FERMENTATIE-FESTIVAL ROTTERDAM

Zondag 24 september vindt HET fermentatiefestival van het jaar plaats, in het oh zo leuke Rotterdam! Dus Amsterdammers, ga de ring over en op naar Rotjeknor, het is echt de moeite waard. Ondergetekende geeft die dag  2 workshops: WATERKEFIRZUURKOOL. Wil je zelf aan de slag met WATERKEFIR? Dan moet je deze workshop niet missen, alle ins and outs komen aan bod en je gaat met je eerste zelf gemaakte WATERKEFIR naar huis! Bij de ZUURKOOL-workshop maken we 2 minder gangbare soorten ZUURKOOL, eentje van SPITSKOOL en een funky roze-rode van RODE KOOL met ZEEWIER. Ik zou zeggen geef je op, schrijf je in!

Er zijn nog heel veel andere workshops te volgen die dag, van droge worst maken tot tempeh. Geen zin of tijd om een workshop te volgen en alles zelf te gaan maken, geen nood we staan ook op de fermentatiemarkt met een kraam vol PICKLES, WATERKEFIR & KOMBUCHA.

Zie voor meer informatie: ROTZOOI FERMENTATIE-FESTIVAL

pijltjes 2  NIEUWE ZAKEN

THULL’S houdt van samenwerken en wel met mooie en leuke bedrijven. We zijn er trots op dat we aan een van de nieuwste aanwinsten in de stad, POESIAT & KATER mogen leveren. Ze zijn een brouwerij en proeflokaal in Amsterdam Oost, gesitueerd in een prachtig 19e eeuws pand met een heerlijk terras. Op de borrelkaart een vegetarisch borrelplankje met o.a. THULL’S GELE WORTEL-pickle, CHIOGGIA BIET-pickle en onze HARISSA. Ik zou zeggen, haast je daarheen voor heerlijke bieren en happen!

En dan NIEUW TERREIN. Zelden zulke aanstekelijk enthousiaste jonge horeca-mensen gezien. Tot nu toe doen ze elke zondag en maandag een vegan pop up restaurant in de Vechtstraat 79, Rivierenbuurt. Ze koken super vers, stoer en verfijnd, denk gerookte geroosterde bloemkool, en dus alles plantaardig. Aangevuld met mooie (natuur-)wijnen en THULL’S WATERKEFIR als aperitief. Ga daar alvast eten en houd ze in de gaten, de nieuwe garde komt eraan!


ander pijltjeCATERING IN EEN ITALIAANS LANDHUIS OP HET GRONINGSE PLATTELAND 

THULL’S caterde een bruiloft voor 100 lieve mensen op een prachtlocatie. Een in Italiaanse stijl gebouwd landhuis met 6 loslopende pauwen en een tuin erachter zo groot als een park. En dat allemaal in Noord-Oost Groningen. Het was een feest. We serveerden o.a. gegrilde groente met miso mayonaise, een onvervalste gravad lax met veel dille, ensalada russa van krieltjes en dragon, frittata met gele en groene courgette en haringsalade met gin en rode biet. Rond middernacht nog wat mooie kazen: Bleu D’Auvergne met RODE WIJN GELEI, verse meikaas met CHILI-JAM en een Manchego. Daarna was het dansen geblazen tot diep in de nacht.

pijltjes 2  ROTZOOI FERMENTATIE-FESTIVAL

Er zijn maar liefst 2 edities van het Rotzooi festival dit jaar. De eerste is op 15 juni in Amsterdam, ROTZOOI met Katz. Op deze dag maak je kennis met de fermentatiemasterhimself: Sandor Ellix Katz -de auteur van hét wereldwijde standaardwerk The Art of Fermentation- die speciaal voor ROTZOOI naar Nederland komt. De dag begint in Micropia, Artis en eindigt met een diner in Pension Homeland.

De 2e editie van het Rotzooi Festival is op 24 september in Rotterdam. Met kleine en grote producenten, een starterruilkraam, workshops, een fermentatie-battle, lezingen, fermentatiekunst, proeverijen en nog veel meer rotzooi. Dit jaar dus op de Stadsboerderij van Uit je Eigen Stad. En THULL‘S is natuurlijk van de partij!

 

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren