WINKEL

pijltjes 2WINKEL

THULL’S maakt in en fermenteert, we maken PICKLES, WATERKEFIR EN KOMBUCHA. Maar ook fijne condimenten als CHILI JAM, MOSTERD, HARISSA en WIJNGELEI. ­Wees welkom in THULL’S eigen EETWINKEL in de Pretoriusstraat 69 in Amsterdam Oost.

THULL’S PICKLES zijn heerlijke bijgerechten voor bij je lunch, borrelhapjes en diner! Bijvoorbeeld een broodje pastrami met augurk-PICKLE, hummus met pittige bloemkool-PICKLE of makreel met venkel PICKLE. In de winkel zijn veel huisgemaakte producten te vinden maar ook lekkere etenswaren van anderen. Om ter plekke te proeven, je voorraadkast te vullen of een culinair cadeautje te kopen. Lekkers zoals: rillette van De Pasteibakkerij, Spaanse cider, verjus, Tricana blikvis, witte soja saus, koji miso, zwarte bonen tempeh, bacalhau kroketjes, zuurdesembrood van Restaurant AS. Er is rode wijn gelei, verse huisgemaakte zuurkool, gefermenteerde rode kool, Waterkefir en Kimchi, huisgemaakte mosterd, granola en diverse gedroogde worst.

De keuken van THULL’S gaat dus met name over inmaken en fermenteren, PICKLES van allerlei soorten groente. Ingemaakt op mooie cider- of wijnazijn maar ook gefermenteerd. Kortom het verduurzamen van levensmiddelen, seizoensgebonden producten op het juiste moment conserveren. Vroeger een noodzaak, nu een mooie manier om op natuurlijke wijze, producten op het hoogtepunt van smaak en overvloedige aanwezigheid te conserveren voor later gebruik. Een verplaatsing van de volle smaak van een product naar een andere tijd. Eigentijds gemaksvoedsel, zonder kleurstoffen en conserveringsmiddelen.

Simone van Thull, naamgever van THULL’S, houdt van eten en koken. En dan het liefst koken vanaf de basis, met een voorkeur voor eenvoudige, nederige ingrediënten. Een stijl van koken die sterk verankerd is in de huiselijke keuken. Gerechten met een aards karakter en een stevige smaak. We delen deze liefde voor eten graag. Bij ons vind je misschien net dat ene benodigde ingrediënt voor je recept om zelf de keuken in te duiken en wordt je hopelijk geïnspireerd om met THULL’S producten lekkere dingen op tafel te zetten.

WEES WELKOM! blij popje 2b