PRODUCTEN

pijltjes 3PRODUCTEN

Er is een wisselend assortiment van PICKLES, CONDIMENTEN en GEFERMENTEERDE producten:

PICKLES

streep 1chioggia biet – gele biet met kruidnagel – venkel – mixed pickle – pittige bloemkool –  pareluitjes – rode biet met venkelzaad  – gele wortel met dille – augurk met rode peper

CONDIMENTEN

streep 1mosterd met gember – harissa – chilijam – ingemaakte citroen – rode uiencompôte – rode en witte wijngelei

GEFERMENTEERD

streep 1augurken met dille, knoflook en rode peper – rode kool met zeewier – meiraapjes – kimchi – zuurkool – mixed pickle DRANKJES: waterkefir  – kombucha (per glas of per fles)

potten kefir1dja4huisgemaakte waterkefir • foto: Marieke Ubbink

winkel   foto: Annemarie Dekker

De groente voor de PICKLES komen zoveel mogelijk van verantwoorde lokale kwekers waar een nauwe samen-werking mee is zoals o.a.

ander pijltjeKWEKERIJ DE KERF                                    http://kwekerijdekerf.blogspot.nl/
potjes Thull's 1a    foto: Marieke Ubbink

TIPS

streep 1

ander pijltjeCONDIMENTEN zijn smaakmakers. Heerlijk bij kazen en charcuterie.

RODE UIENCOMPOTE gaat goed bij blauw- en roodschimmel-kazen, bij worst en paté. RODE en WITTE WIJNGELEI bij oude kaas, geitenkaas en bij wildpaté. CHILI JAM bij geitenkaas, bij kip of een worstje.

pijltjes 2PICKLES zijn lekker als bijgerecht. Bij avondeten, op een broodje, op een borrelplank of zo uit de pot! 

BLOEMKOOL-pickle is bijvoorbeeld lekker met hummus op brood en bij gebakken rijstgerechten. RODE BIET-pickle in salades met geitenkaas en walnoten of bij vis- en vleesgerechten. GELE BIET-pickle bij Oosters eten en VENKEL-pickle bij gerookte makreel, een vers varkensworstje, vis, of een salade met tomaat, feta en rucola. AUGURKEN- en UITJES pickles zijn heerlijk bij gedroogde worst, pekelvlees, (gerookte) ossenworst, hamburgers.

pijltjes 2GEFERMENTEERDE PRODUCTEN

RODE KOOL met zeewier is lekker door salades, op THULL’s flatbread, met hummus of bij een entrecôte. AUGURKEN eet je zo uit de pot. MEIRAAP-pickle is lekker bij de borrel. KIMCHI is lekker bij rijst en gebakken buikspek.