PRODUCTEN

pijltjes 3PRODUCTEN

Er is een wisselend assortiment van PICKLES, CONDIMENTEN en FERMENTEN

PICKLES OP AZIJN

FRIS-ZUUR

streep 1

CHIOGGIA-biet in cider-azijn
knapperige BLOEMKOOL met rode peper in cider-azijn
GELE WORTEL met knoflook & dille

ZOET-ZUUR

streep 1

GELE BIET met kruidnagel & piment
VENKEL in witte wijn-azijn
RODE BIET met venkelzaad & cayenne

foto’s: Lindenhoff

ander pijltjePICKLES zijn lekker als bijgerecht. Bij avondeten, op een broodje, op een borrelplank of zo uit de pot! BLOEMKOOL-pickle past bijvoorbeeld goed bij hummus op brood en bij gebakken rijstgerechten. RODE BIET-pickle is lekker in salades met geitenkaas en walnoten of bij vis- en vleesgerechten en GELE BIET-pickle bij Oosters eten.  VENKEL-pickle doet het goed bij gerookte makreel, een vers varkensworstje, vis, of een salade met tomaat, feta en rucola. Bewaar het PICKLE-sap als basis voor een dressing!

FERMENTEN

streep 1

ZUURKOOL met laurier zwarte peper & zeezout
PEKEL-AUGURKEN met dille, knoflook & rode peper
RODE KOOL met zeewier & korianderzaad
KIMCHI Chinese kool, rettich & bosui en een rode peper-pasta
MIXED PICKLE o.a. bloemkool, witte kool, rode biet, dille & knoflook
TURSU Turkse seizoensgroenten-pickle

ander pijltjeRODE KOOL met zeewier is lekker door salades, op een flatbread, met hummus of bij bibimbap. PEKEL-AUGURKEN eet je zo uit de pot of bij een glaasje Wodka. MIXED-pickle is lekker op de borrelplank en KIMCHI is bij rijst en gebakken buikspek.

GEFERMENTEERDE FRISDRANK
natuurlijk bruisend, niet gepasteuriseerd vol levende bacteriën

KOMBUCHA

streep 1  groene thee & jasmijn
darjeeling thee & rooibos
 witte thee verveine

WATERKEFIR

streep 1

met citroen & vijg
 met citroen, vijg & hibiscus

CONDIMENTEN

streep 1MOSTERD met ciderazijn
HARISSA
CHILI JAM
ingemaakte CITROEN
RODE WIJNGELEI

ander pijltjeCONDIMENTEN zijn smaakmakers. Heerlijk bij kazen en charcuterie. HARISSA gaat bijvoorbeeld goed bij groente-tajines, couscous, gekookt eitje en socca. RODE WIJNGELEI bij blauw- en roodschimmel-kazen, oude kaas en bij wildpaté. CHILI JAM bij geitenkaas, bij zoete aardappel friet, een tosti of een viskoekje.